آزمایشات

مورد استفاده
-تشخیص اختلال در رشد-تشخیص کمبود هورمون رشد در بالغین-پایش درمان با هورمون رشد نوترکیب-پایش و پیگیری آکرومگالی و ژیگانتیسم
نام روش اندازه گیری
CLIA
نام های مشابه
اکتور یک رشد شبه انسولین، سوماتومدین C، فاکتور سولفاسیون
Somatomedin-C, Insulin-like Growth Fac
نوع نمونه
سرم
حجم نمونه
0.6 میلی لیتر
کمترین حجم نمونه
0.3 میلی لیتر
نگهداری نمونه
"7 روز در دمای 8 -2 c˚ ، سه ماه 20- c˚"
حمل و نقل نمونه
در 8 -2 c˚ یا 20- c˚
نیازهای همراه نمونه
نوع نمونه روی ظرف نمونه و برگه درخواست حتماً قید شود.
اطلاعات لازم از بیمار
سن بیمار
معیار رد نمونه
"حجم کم، همولیز،ایکتریک،لیپمیک"
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری
ترجیحا ناشتایی لازم است.
اطلاعات بالینی
IGF-1 هورمون پپتیدی است که از 70 آمینو اسید تشکیل شده و به دسته فاکتورهای رشد شبه انسولین تعلق دارد که به طور طبیعی نیز در بدن آدمی تولید می شود. این هورمون شباهتی 50 درصدی با هورمون شناخته شده انسولین داشته و از نظر فعالیت بیولوژیکی نیز شباهت های زیادی به هورمون انسولین داشته است. IGF-1 را می توان میانجی رشد عرضی و حتی طولی در بدن دانست که رشد قدی و وزنی و حجمی دوران بلوغ را تکمیل می کند.به مرور زمان که پا به سن می گذاریم از میزان ترشح این هورمون در بدن نیز به نحو چشمگیری کاسته می شود و صد البته شرایط بد تغذیه و آب هوا و همچنین کاهش طبیعی و یا غیر طبیعی ترشح هورمون رشد در بدن آدمی نیز میزان تولید و ترشح این هورمون پپتیدی را دچار اختلال می کند.
شاید در مورد قدرت این هورمون بد نیست به این مهم اشاره کنیم که در تشخیص آکرومگالی (غول آسایی) که در معدود مواردی به طور طبیعی و در اثر بر هم ریختن بالانس هورمونی در بدن رخ می دهد میزان ترشح این هورمون در بدن فاکتوری تعیین کننده تر از میزان ترشح هورمون رشدی بوده بوده است که همگان آن را عامل اصلی رشد قدی و آکرومگالی در انسان می دانند!
تقریبا
مقادیر مرجع
11-251
واحد:ng/ml
تفسیر
مقادیر پایین IGF-1 همراه با کم‌کاری هیپوفیز، سوء‌تغذیه، دیابت شیرین، کم‌کاری تیروئید، سندرم محرومیت از مادر، تاخیر در بلوغ، سیروز، هپاتوما، کوتولگی لارون،‌ بعضی موارد قامت کوتاه و پاسخ طبیعی GH به تست‌های فارماکولوژیک دیده می‌شود. مقادیر پایین ممکن است همراه با تومورهای بدون عملکرد هیپوفیز، تاخیر سرشتی رشد و بی‌اشتهایی عصبی هم دیده شود.
مقادیر بالای IGF-1 در دوره نوجوانی، بلوغ زودرس واقعی، حاملگی، چاقی، ژیگانتیسم هیپوفیزی، آکرومگالی و رتینوپاتی دیابتی دیده می­شود. از آنجایی که مقدار IGF- 1 در سوء‌تغذیه کاهش می‌یابد می‌توان از آن به عنوان اندکس خوبی جهت پیگیری پاسخ به درمان در محرومیت غذایی استفاده کرد. در درمان بیماران مبتلا به آکرومگالی، با استفاده از آنتاگونیست‌های گیرنده GH، سطح IGF-1 کاهش یافته و بهبود بالینی حاصل می­شود.
احتیاط ها
مقادیر پایین IGF-1 گاهی اوقات در کم‌کاری هیپوفیز، سوء‌تغذیه، تاخیر در بلوغ، دیابت شیرین، سنین بالا و بعضی موارد قامت کوتاه ایدیوپاتیک دیده می‌شود.دو نوع IGF وجود دارد: IGF-1 یا سوماتومدین C– و .IGF-2 از IGF-1 در بررسی اختلالات رشد استفاده می‌شود چرا که نسبت به سنجش هورمون رشد پایه و سرکوب‌شده توسط گلوکز تست بهتری است. سطح سرمی IGF-1 بیانگر تاثیر هورمون رشد (GH) می‌باشد. -در حال حاضر، IGF-1 را نمی توان با اطمینان به عنوان شاخص خطر و یا به مارکر پیش آگهی در سرطان های سینه، پروستات و یا سرطان ریه استفاده نمود.-مقادیر پایین IGF-1 همراه با GH بالا مشخصه کوتولگی لارون (Laron dwarfism) است.
روز و زمان انجام آزمایش
روزهای زوج
مدت زمان انجام آزمایش
5 روز


65252815
65227316
شهریار - خيابان وليعصر - بالاتر از میدان امام خمینی - جنب پارک کودک - پاساژ مظفری سابق - طبقه دوم

 

در محیط آزمایشگاه تا حد ممکن وسایل اطرافتان را لمس نکنید.

بعد از انجام آزمایشات حتما دست هایتان را ضدعفونی کنید.

 حتما ماسک همراه داشته باشید.

 

شنبه تا چهارشنبه7 صبح الی 6:30 عصر
پنجشنبه ها7 صبح الی 5 عصر
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پاتوبيولوژي دکتر فروهر می باشد.
طراحی شده توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار