آزمایشات

مورد استفاده
آزمایش بر روی نمونه مدفوع جهت بررسی ارگانیسم های بیماری زا و غیر بیماری زا موجود در دستگاه گوارش از جمله انگل ، قارچ و باکتری ، تشخیص وجود آسیب در دستگاه گوارش و آنالیزهای بیوشیمی صورت می گیرد.
نام های مشابه
Occulat Parasit
نوع نمونه
مدفوع
حجم نمونه
مقدار مدفوع لازم برای آزمایش انگل شناسی و میکروب شناسی در مدفوع (جامد) حدود پنج گرم می باشد.
اطلاعات لازم از بیمار
بررسی بیماری های روده های
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری
نمونه مدفوع نباید با دستمال کاغذی ،‌صابون ، ادرار یا آب مخلوط شود . ادرار می تواند برخی از انگل های فعال را از بین ببرد .
• نمونه های مشکوک به اسهال خونی باید بلافاصله به آزمایشگاه ارسال گردند .
• در صورت درخواست سه نوبت آزمایش مدفوع هر نوبت در یک روز یا یک روز در میان انجام شود و اگر فرد دچار یبوست باشد وی باید سه نمونه را حداکثر در فاصله زمانی 10 روز جمع آوری کند ، مگر آنکه مدت زمان دفع بیش از این باشد .
• اگر نمونه مدفوع ، اسهالی و لزج باشد باید سریعا ً به آزمایشگاه منتقل شود . ولی در مورد نمونه های معمولی و سفت ، اگر امکان انتقال سریع به آزمایشگاه نباشد ، نمونه را در محلی که نه سرد است و نه گرم ، نگه دارید و فردای آن روز نمونه را به آزمایشگاه ارسال نمایید ( نمونه را باید حداکثر تا 24 بعد از نمونه گیری به آزمایشگاه منتقل کنید ) .
• در صورت مشاهده کرم و هر مورد مشکوک به آزمایشگاه اطلاع دهید .
• برای دادن نمونه مدفوع احتیاج به ناشتا بودن نیست .
• اگر درون قوطی مایع باشد مواظب بیرون نریزد .
• اگر دارو مصرف می کنید حتما ً در مورد داروهای مصرفی خود قبل از نمون
اطلاعات بالینی
نوزادان فول‌ترم يا رسيده در 48 ساعت اول بعد از تولدشان مدفوعي به رنگ سبز دفع مي‌کنند که به آن مکونيوم گفته مي‌شود. اين مدفوع، غليظ، چسبنده، بدون‌بو و کش‌دار است. در واقع مکونيوم، مجموعه‌اي از سلول‌هاي روده‌اي دوران جنيني به همراه بخشي از مايع آمنيوتيکي يا مايع کيسه‌آب است که جنين آن را ‌بلعيده است. عبور مکونيوم از روده‌ها و دفع آن دليل بر بازبودن و عدم انسداد دستگاه گوارش است. بنابراين نوزاد بايد حتما اين مدفوع را با مشخصاتي که ذکر شد در 2 روز اول دفع کند. چنانچه در طي اين مدت مکونيوم دفع نشود، علامت خوبي نيست و نوزاد بايد از نظر سيستم گوارشي بررسي شود.معمولا به دليل التهاب‌هاي انتهاي دستگاه گوارش يعني کولون يا روده بزرگ و بعضي از انواع عفونت‌ها، مدفوع کش‌دار مي‌شود. حال اين التهاب‌هاي انتهاي دستگاه گوارش مي‌تواند علل عفوني يا غيرعفوني داشته باشد. ولي در هر حال مدفوع نبايد مانند خلط بيني کش‌دار باشد.
مقادیر مرجع
عدم تشخیص انواع انگل ها و پارازیت ها در مدفوع
احتیاط ها
تداخل مواد: بعضي از مواد مانند روغنهاي معدني، باريم (كريستالها مانع مشاهده انگل به خصوص تك ياخته ها مي گردند) بيسموت، آنتي بيوتيكها (تتراسيكلين)، داروهاي ضدمالاريا و مواد غيرقابل جذب تركيبات ضد اسهالي در جداسازي انگلهاي روده اي تداخل مي كنند.
روز و زمان انجام آزمایش
هرروز


65252815
65227316
شهریار - خيابان وليعصر - بالاتر از میدان امام خمینی - جنب پارک کودک - پاساژ مظفری سابق - طبقه دوم

 

در محیط آزمایشگاه تا حد ممکن وسایل اطرافتان را لمس نکنید.

بعد از انجام آزمایشات حتما دست هایتان را ضدعفونی کنید.

 حتما ماسک همراه داشته باشید.

 

شنبه تا چهارشنبه7 صبح الی 6:30 عصر
پنجشنبه ها7 صبح الی 5 عصر
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پاتوبيولوژي دکتر فروهر می باشد.
طراحی شده توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار